Nie będzie życia forum, nie będzie doskonalenia i samodoskonalenia, bez podejmowanych akcji, wykonywania pewnych zadań "domowych", bez rywalizacji.
Zadania tematyczne, kóre zostały ogłoszone na kursie fotografii cyfrowej dotyczą uczestników kursu, ale przecież nie wszyscy forumowicze "załapali się" na kurs, nie wszyscy są nim zainteresowani.
Zatem proponuję na razie raz na miesiąc jakiś temat, z którym będziemy się zmagać, a pod koniec miesiąca, bądź w pierwszych dniach miesiąca następnego - powiedzmy przez 5 dni będziemy dyskutować o wykonanych pracach, oceniać je, głosować i przyznawać nagrody. Trudno powiedzieć czy będą to nagrody rzeczowe - jeśli znajdą się sponsorzy, to tak.
(Tutaj zachęcam do poszukiwania fundatorów nagród - choćby symbolicznych.)
A jeżeli nagród rzeczowych nie będzie, to osobę, która zwycięży wyróżnimy w jakiś sposób na forum. Myślę że prestiż będzie najlepszą nagrodą.
Tak więc proponuję zgłaszanie tematów na pierwsze forumowe zadanie.
Po ustaleniu takiego tematu, utworzy się temat np. "Zadanie styczniowe - >> Ładną mamy wiosnę tej zimy<< " ... i .... jazda. Zdjęcia będzie można umieszczać w dowolnych galeriach - oczywiście związanych z tematem zdjęcia, bądź też utworzymy osobny dział w galerii ( w zależności od rozległości tematu. )
No to by było na tyle. Zapraszam do dyskusji.
Wpisujcie Wasze propozycje. Najciekawszą wybierze Jerryg3. Chyba, że sam wymyśli dobry temat.
Nagroda - będzie, ale na razie neich będzie niespodzianką.
Te propozycje dotyczą konkursu dla wszystkich zarejestrowanych forumowiczów.
Hej. I co z pomysłem Alexa ? Są jeszcze, w tym mieście, chętni na fotografowanie czegokolwiek ? Zgłaszajcie propozycje na temat. Może od lutego ruszy ?
Choć z wyobraźnią u mnie nie najgorzej, jednakże na zajęciach szkolnych nauczyłem się że sfotografować można wszystko ... dlatego liczę na jakieś ambitniejsze tematy, by wykazać się kreatywnością która wg mnie jest ważniejsza niż dobry sprzęt .
Rytm, muzyka, wiatr, ból, szczęście ... to są wymagające tematyz ktorymi nie każdy sobie poradzi
O takich tematach będziemy myśleć, ale właśnie chodzi o to, na początku, żeby każdy mógł się z tematem zmierzyć, każdy, nie tylko wyrobieni znawcy tematu, choć i najlepsi fotograficy miewają problemy z prostymi rzeczami - bo jak ując patyk w płocie, aby wygladał wyjątkowo? Temat jak temat, do najbanalniejszego można podejśc w sposób twórczy. To może być najtrudniejsze. Bo poetycko ując sprawę właściwie można zawsze - nawet zdjęcie plamy z oleju może wyrażać ból i tęsknotę.
_________________ Po pierwsze, nie zamierzam dyskutować z debilami...
Gość Jeśli komentujesz zdjęcia, uzasadnij swoją opinię. To za mało, jeżeli napiszesz, że zdjęcie jest świetne, albo złe - to nic nikomu nie mówi.
Pisz więcej, nie bądź bierny !
Oczywiście że tak, sam nie miałem na myśli zdjęć tnących się ludzi okej, okej będę się dostosywał.
Czasem również ważny jest tytuł i opis zdjęcia, gdyż zdażyło się widzieć worek na patyku, gdzie autor omówił tak zdjęcie ze faktycznie było mocne
Paweł, zróbmy tak, że forumowe tematy są osobno a kursowe osobno. Bo ja tu pytam o temat miesięczny, dla wszystkich, nie tylko dla kursu.
Trzeba to oddzielić, bo w styczniu powstało małe zamieszanie. załóż temat w dziale kursu, bo się nie połapiemy. A w dziale konkursy będą dwa wątki Konkursu kursowego i forumowego, o różnych tytułach. Mam nadzieję że nad tym zapanuję.
_________________ Po pierwsze, nie zamierzam dyskutować z debilami...
Gość Jeśli komentujesz zdjęcia, uzasadnij swoją opinię. To za mało, jeżeli napiszesz, że zdjęcie jest świetne, albo złe - to nic nikomu nie mówi.
Pisz więcej, nie bądź bierny !
te Jędrusik a ty byś też może coś ze mną uzgodnił co ?? Wymyśliłem dawno ...a co mnie to Ja se wymyśliłem że ty masz nic nie wymyślać bo po pierwszym spotkaniu liczba uczestników zmieni się o 80% na minus ,bo ludzie wyjdą naćpani chemią z kuwet i nie wrócą na te mrozy do domu to nikt Ci nie wróci tam ...;) zresztą Paweł wczoraj dzwonił wstawiony wieczorem do mnie ,także jego wieczorne wypowiedzi trzeba potraktować jako sukces że w ogóle widział klawiaturę
[ Dodano: 2010-01-26, 09:04 ]
także przepraszam za kolegę ale jego nałóg go przerasta i wtedy należy jego komputer głęboko schować żeby nie miał dostępu do forum
Paweł, kurs - nie forum, forum - nie kurs. Tutaj wybieramy temat uczestników forum i jako, że Alex mnie upoważnił do dokonania wyboru, Twój temat nie przechodzi
Mateusz - dobry temat, ale nie na luty. Trzeba by jeszcze pewne zasady ustalić.
Także czekamy dalej na propozycję na temat konkursu w miesiącu lutym.
A propos, Alex, PiM też walczą o nagrody mam nadzieję, w końcu są forumowiczami.